Сега какво да очакваме?Фиат с емблемата на Додж за щатите?Или Крайслер?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фиат Груп + Крайслер = ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщениеЧовек стой далеч от Калибър!
Въпреки, че най-малката версия е 150коня, колата се чувства много бавна (ако си се насочил към автоматик).
Даже не повярвах, че е толкова мощен.
Таблото свети като електронен часовник (типично за американците) .
Пътувах с такова нещо около 4 хил. км.
Е няма такъв кошмар! Таблото пред пътника до шофьора е изтумбено и ако има някой седнал отзад ти се разказва играта.
Най-лошото е , че отвън изглежда голямо и масивно, а отвътре е тясно
Според мен това е недомислена кола.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Тъпото е, че вътре не се чувстваш като в американска кола , а като в корейска.
Няма лукс, не вози меко, мирише гадно, малък багажник.
И все пак я пробвай.
Comment
-
Няма какво да се чудите за Калибъра - карам такъв вече 41 200 км (случайно погледнах километража сутринта пред офиса) и няма такова недоразумение на колела - масивен отвън, адски тесен и неергономичен отвътре, никакъв багажник (вчера карах две летви 2.50 на отоврен багажник по околовръстното - това при спуснати задни седалки и предна дясна!), грозна пластмаса,трака - хлопа - тресе като 20 годишна талянка карана последните 10 г. в БГ, твърда возия съчетана с никаква стабилност над 140 км/ч, шумна работа на окачването, неефективна работа на климатична/отоплителна с-ма, бързо износващи се налкадки без визуална сигнализация (няма лампичка) - само триеща пластинка в спирачния диск, разтропано окачване още на 25 000 км пробег, никаква видимост -особено дебела А-колна а и назад пожението не е по-добре, силни аеродинамични шумове при скорорости над 150 км/ч, не се предлага 4х3 за БГ, наистина с автомата ще се откажеш от тази кола - адски муна, при мен е с 6 скорости мех. - откачат ми се ръката и съеднителя от смяна при градски каране, много къси предавки вследствие на което няма по-пъргаво тръгване без "пила" дори и лятото на сухо ако сменяш над 2 500 об/мин, много тесен оборотен диапазон - под 2 000 заглъхва (изпада в турбодупка) а над 3 500 само тъпче и бучи, ФВ ПД мотор 140 к.с., адски грозна задница.
Малко плюсове - сраванително висок, добър разход на гориво в СФ - около 7.5 до 8.2 но пък ако караш над 150 км/ч разхода не е под 7.5, сравнително прилична аудио-уредба (Boston) иначе стандартната е трагедия но и в 2-та случая е само CD, удобен и лесен за работа МФ волан, има си плафон-фенерче, някои хора го имат за привлекателен, често на мивката те питат "Бате, бате какъв тази кола?", моя го карам от 1 г. и 4 м. - засега все още е рядко срещан по улиците.
Има и други дреболии но сега не се сещам - ако искаш питай, а като се събирате Алфистите - пусни Л.С. да дойда и ако искаш да му направиш 1 кръгче за да прецениш какво е след около 40-50 х.км. В замяна искам кръгче с лачена 166-ца
Comment
-
Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщениеНяма какво да се чудите за Калибъра - карам такъв вече 41 200 км (случайно погледнах километража сутринта пред офиса) и няма такова недоразумение на колела - масивен отвън, адски тесен и неергономичен отвътре, никакъв багажник (вчера карах две летви 2.50 на отоврен багажник по околовръстното - това при спуснати задни седалки и предна дясна!), грозна пластмаса,трака - хлопа - тресе като 20 годишна талянка карана последните 10 г. в БГ, твърда возия съчетана с никаква стабилност над 140 км/ч, шумна работа на окачването, неефективна работа на климатична/отоплителна с-ма, бързо износващи се налкадки без визуална сигнализация (няма лампичка) - само триеща пластинка в спирачния диск, разтропано окачване още на 25 000 км пробег, никаква видимост -особено дебела А-колна а и назад пожението не е по-добре, силни аеродинамични шумове при скорорости над 150 км/ч, не се предлага 4х3 за БГ, наистина с автомата ще се откажеш от тази кола - адски муна, при мен е с 6 скорости мех. - откачат ми се ръката и съеднителя от смяна при градски каране, много къси предавки вследствие на което няма по-пъргаво тръгване без "пила" дори и лятото на сухо ако сменяш над 2 500 об/мин, много тесен оборотен диапазон - под 2 000 заглъхва (изпада в турбодупка) а над 3 500 само тъпче и бучи, ФВ ПД мотор 140 к.с., адски грозна задница.
Малко плюсове - сраванително висок, добър разход на гориво в СФ - около 7.5 до 8.2 но пък ако караш над 150 км/ч разхода не е под 7.5, сравнително прилична аудио-уредба (Boston) иначе стандартната е трагедия но и в 2-та случая е само CD, удобен и лесен за работа МФ волан, има си плафон-фенерче, някои хора го имат за привлекателен, често на мивката те питат "Бате, бате какъв тази кола?", моя го карам от 1 г. и 4 м. - засега все още е рядко срещан по улиците.
Има и други дреболии но сега не се сещам - ако искаш питай, а като се събирате Алфистите - пусни Л.С. да дойда и ако искаш да му направиш 1 кръгче за да прецениш какво е след около 40-50 х.км. В замяна искам кръгче с лачена 166-ца
таа кола я обмислях като вариантsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Направо да черпиш щом не си я взелНе знаеш от какво си се спасил! Култовото беше като ми обясниха в сервиза (Балкан Стар) че нямат при "Калибър" 17-ки джанти и съответно не могат да се поръчат като рез. част (а в действителност моя идва заводски с такива). Другото изпълнение е че не можеш да си смениш крушките на фаровете сам и трябва да ходиш в сервиза им, като това обикновено отнема половин ден
Comment
-
Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщениеДругото изпълнение е че не можеш да си смениш крушките на фаровете сам и трябва да ходиш в сервиза им, като това обикновено отнема половин денLast edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 14:11.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщениеНаправо да черпиш щом не си я взелНе знаеш от какво си се спасил! Култовото беше като ми обясниха в сервиза (Балкан Стар) че нямат при "Калибър" 17-ки джанти и съответно не могат да се поръчат като рез. част (а в действителност моя идва заводски с такива). Другото изпълнение е че не можеш да си смениш крушките на фаровете сам и трябва да ходиш в сервиза им, като това обикновено отнема половин ден
То не че и на 156-цата й се сменят много лесно крушките... Остава да се оглеждам за някой 300 С, когато смогна да си го позволя, че даже ще преглътна и задното предаване.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Най-голямата олигофрения при Додж Калибър (като изключим всички споменати по-горе) със селскостопанския двигател на Холцваген е факта, че този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛНО ВИБРИРАЩ И БЕЗУМНО ШУМЕН дизел е окачен на твърди тампони за бензинов мотор
Шумоизолацията също е нещо неописуемо - явно тия хамериканци никога не са се опитвали да шумозаглушат дизел.
В резултат забелязах нещо много странно - при работа на празен ход по целия автомобил минават толкова гадни и ситни вибрации, че ме засърбя кожата по цялото тяло. И докато чаках на светофари, постоянно давах малко газ и държах двигателя на около 1500 об./мин, щото иначе не се траеше.
Безумна работа.Last edited by pinko; d.m.y г., 00:57.
Comment
-
За вибрациите: когато е загрял (особено лятно време) и двигателя работи на празен ход, само му подаваш малко газ и пускаш - точно преди да закове празен ход се усеща една мн. странна вибрация която поклаща цялото купе и несвикналите спътници ме гледат учудено какво става. И е така не самопри мен - във фирмата имаме още два на по 20 000 км и симптомите и аморизацията въврви 1:1 с моя.
А сутрин особено когато беше по-студено (-10-на градуса) студения старт е трагедия. Навремето търкаляхме една 90-ка 2.4 ТД - е тя определено имаше по-малко вибрации и тракане!
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеШумоизолацията също е нещо неописуемо - явно тия хамериканци никога не са се опитвали да шумозаглушат дизел.
Comment
-
Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщениеХамериканците в дизелите ич ги няя завалийките, чужда Планета е това за тях
Двигателя не е американски, а е ФВ помпа дюза, но е кофти насаден в кошаи не е изолиран
Иначе моите впечатления от това чудо са само от разглеждане и то точно на колегата TieAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеДвигателя не е американски, а е ФВ помпа дюза, но е кофти насаден в кошаи не е изолиран
Иначе моите впечатления от това чудо са само от разглеждане и то точно на колегата Tie
Казвам само, че незнаят ко е туй дизел и с кво се храни...
Comment
Comment